To prawda. Ja wiele razy wyjeżdżałem z ASO załamany wizją dużych kosztów i wymiany połowy auta, a u "pana Wiesia" za parę groszy dało się naprawić i hula latami!!
Szarpie, dymi, gaśnie i ciężko pali
Zwiń
X
-
Szarpie, dymi, gaśnie i ciężko pali
Witam
Mam taki problem jakiś miesiąc temu auto zaczęło mi szarpać powyżej 100 km/h i na I biegu jak mu dam gaz do spodu to po przekroczeniu 4 tys auto szarpnie i spada z obrotów, chodzi nie równo i strasznie dymi wtedy, a jak zgaśnie to ciężko go później odpalić, a jak już odpali to strasznie dymi na czarno przez chwile, a ostatnio jak stał na parkingu i chodził na wolnych obrotach to mi zgasł później nie szlo go w żaden sposób zapalić, kręciłem przez ponad godzinę i nic, dopiero po psyknięciu plaka w kolektor ssący zapaliłem go. Byłem u mechanika i stwierdził że kąt wtrysku jest źle ustawiony, no to kąt wtrysku ustawił i objawy nie ustąpiły, później wyszło ze nastawnik pompy jest zatkany, no to nastawnik wyczyściłem i dalej nic, pompę wtryskową wymieniłem i tez nic, i już nie mam pojęcia co to może być, miał ktoś już takie objawy kiedyś??? Bardzo proszę o pomoc.Wszędzie dobrze, ale w Octavii Najlepiej !
Skoda Octavia Combi 2000 r. 1.9 TDI ... km
-
Komentarz